T3-GEM-O1 için Minimal ve Kiosk imaj türleri

Merhaba, t3gemstone roadmapteki buildroot maddelerinden minimal ve kiosk isminde iki imaj türü oluşturulmasını üstlendim ve bir pr açtım:

Minimal imaj: Mevcut t3_gem_o1_defconfig temel alınarak hazırlanmış, board’a özel hostname ve system banner içeren sade bir imaj.

Kiosk imaj: Açılışta doğrudan tam ekran web tarayıcısına giren imaj. cog (WPE WebKit) + cage (Wayland compositor) kullanıyor ve /usr/share/kiosk/index.html adresindeki yerel karşılama sayfasını gösteriyor. Bunun için ayrı bir rootfs overlay (init script + landing page) ekledim, board readme’sini de üç imaj türünü anlatacak şekilde güncelledim.

Her iki defconfig de Ubuntu 24.04 (WSL2) üzerinde başarıyla derlendi ve bootable sdcard.img üretti. İmaj içeriğini doğruladım: cog ve cage binary’leri, executable init script, landing page, Kiosk banner’ı ve WebKit/EGL/GBM/cairo kütüphanelerinin hepsi target’ta mevcut. Ancak elimde kart olmadığı için gerçek donanımda boot testi yapamadım. kartı olup test edebilecek biri olursa çok makbule geçer.

Geri bildirimlere ve önerilere açığım, teşekkürler.

Merhaba @Serhat, projeye sağladığın değerli katkılar ve ayırdığın zaman için çok teşekkür ederiz.

Bildiğin üzere Buildroot projesinin temel yapısı, desteklenen her kart için donanımı ayağa kaldıran tek ve en sade yapılandırmayı sunmaktır. Bu yüzden özel imaj türleri de genellikle Buildroot tarafından kabul edilmiyor. Bizim halihazırda kullandığımız yapı da bu şartları karşılayacak şekilde optimize edilmiş minimal bir imaj. Bu nedenle projede ikinci bir “minimal” yapılandırma tutmamıza gerek bulunmuyor. Ancak kiosk yapısı için hazırladığın geliştirmeleri değerlendirmek üzere inceleyip kart üzerinde gerekli testlerini gerçekleştireceğiz.

Emeğine sağlık, desteklerin için tekrardan teşekkürler.