Dokümantasyon sayfasında yer alan SSH ile network üzerinden bağlantı başlığındaki adımları uygulayarak ssh ile bağlantı yapmaya çalışıyorum “ssh: connect to host 192.168.7.2 port 22: Connection timed out” hatası verdi. SSH ile bağlantı için hangi Taype-C portunu kullanmalıyım?
Merhaba @ironman ,
Dokümantasyonda yer alan “SSH ile network üzerinden bağlantı” adımlarını doğru uygulamanıza rağmen
ssh: connect to host 192.168.7.2 port 22: Connection timed out hatasını almanızın en muhtemel nedeni kartın henüz tam olarak ayağa kalkmamış olmasıdır. Burada bahsedilen Type-C portu kartın güç beslemesi için kullanılan Type-C portudur.
Kartın tamamen açıldığından emin olduktan sonra SSH bağlantısını tekrar denemenizi öneririz.
Karta seri bağlantı yapıp kartın ayağa kalktığını görüyorum. Seri bağlantıyı kapatıp ssh ile bağlanmaya çalışıyorum fakat gene aynı hatayı alıyorum.
Kart üzerinde terminale ip a yazıp çıktıyı bizimle paylaşabilir misiniz?
Desteğiniz için teşekkür ederim, sorunu kendim çözmüştüm, fakat yeni kartta aynı sorunu yapıyorum. DFU mod ile karta eMMC ye ubuntu 24.04 imajını yükledim. SSH ile bağlanmaya çalışıyorum ama timeout hatası alıyorum.
Ek olarak Hızlı Başlangıç - T3 Foundation Gemstone Project bu sayfada aşağıdaki komutu terminalde çalışırın yazılmış hangi terminalde yazmam gerekiyor, PowerShell den mi yoksa Putty üzerinden mi bağlanmam gerekiyor. Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz?
Merhabalar,
Dokümandaki ssh [email protected] bir komut satırı komutudur, dolayısıyla PowerShell (ya da CMD/Windows Terminal) içinde çalıştırmanız gerekiyor; Windows 10/11’de OpenSSH istemcisi yerleşik geldiği için PowerShell’i açıp komutu doğrudan yazman yeterli. PuTTY grafik arayüzlü bir istemci olduğu için içine bu şekilde komut yazılmaz; PuTTY kullanmak isterseniz Host Name kısmına 192.168.7.2, Port’a 22, bağlantı türüne SSH girip kullanıcı adı olarak gemstone ile bağlanırsın. Başlangıç için PowerShell daha pratik olacaktır.
Timeout hatasına gelince: 192.168.7.2 adresi, kartı USB Type-C ile bağladığında oluşan sanal USB-Ethernet arayüzünün IP’sidir ve hata genelde bu arayüzün host tarafında ayağa kalkmamasından kaynaklanır. Öncelikle imajı yazarken Gemstone Imager’ın Sistem Özelleştirme ekranında “Enable SSH” ve “Gadgets” seçeneklerinin işaretli olmalıdır.
Ardından Windows tarafında USB gadget sürücülerinin kurulu olduğunu kontrol etmelisiniz; ipconfig çıktısında 192.168.7.x bir arayüz görmüyorsan sürücü eksiktir ve Aygıt Yöneticisi’nden USB Ethernet/RNDIS adaptörüne bakman gerekir. Son olarak kullandığın Type-C kablonun yalnızca şarj değil veri kablosu olduğundan emin ol. Sorunu izole etmek için SSH’den önce ping 192.168.7.2 denemeni öneririm: ping de düşüyorsa sorun ağ/sürücü katmanında, ping geçip yalnızca SSH timeout veriyorsa SSH servisi tarafındadır.
Teşekkür eder,
İyi çalışmalar dileriz.
Merhabalar,
yanıtınız için teşekkür ederim. Normal terminalden veya Putty terminalden 192.168.7.2 ip adresi ile bağlanmak istediğimde windows cihazlarda driver sorunları ortaya çıkmaktadır. Karta uart ile bağlanıp, ağ bağlantısını yaptıktan sonra ip a komutu ile ip adreslerini listeleyip ağ tarafından atanan IP adresi ile direkt bağlanabilmekteyim. Bu şekilde bir ssh bağlantısını tamamlamış oldum. Desteğiniz için teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir kart, elimde bulunan Deneyap Kartlar ile bir akıllı ev otomasyonu da geliştireceğim, Deneyap Kart kameradan aldığım görüntüyü Gemstone kartının görüntü işleme yeteklerini kullanarak görüntü işleme yapıp anlık görüntü işleme sistemi de geliştireceğim.